RMS Mezzanine, a.s, zveřejnila hospodářské výsledky v konsolidované pololetní zprávě

Praha, 31.8.2012, RMS Mezzanine, a.s. v 1. pol. 2012 dosáhla konsolidovaného úplného výsledku ve výši 65 467 tis Kč.

Společnosti RMS Mezzanine, a.s. se podařilo v 1. pololetí 2012 pokročit v naplňování svojí dlouhodobé podnikatelské mise, když se poprvé účastnila investice mimo Českou republiku nebo Slovensko. V prvním pololetí 2012 společnost investovala v Chorvatsku, kde se manažersky i kapitálově podílela na získání většinového podílu v Centar bance, což je jedna z menších komerčních bank, které na tamním trhu působí. Tato v pořadí první akvizice proběhla v návaznosti na působení společnosti ve fondu ALTERNATIVE PRIVATE EQUITY FGS, který spojuje soukromé finanční zdroje a zdroje vložené chorvatskou vládou s cílem podpořit přístup domácích podnikatelů ke kapitálu.

V rámci správy aktiv pro klienty („asset management“) společnost v prvním pololetí 2012 analyzovala možnou účast na správě fondů rizikového a zárodečného kapitálu na Slovensku, nicméně v době zveřejnění této zprávy není možné uvést konkrétní výsledek. Spuštění obdobných finančních nástrojů se připravuje i v České republice a společnost nevylučuje, že ve spolupráci s partnery se bude ucházet o účast na řízení těchto fondů.
Za první pololetí společnost  vyhodnotila 81 příležitosti, z nichž investovala do 6 projektů. Celková investovaná suma přesáhla 636 mil. Kč.

Kontakty pro média:
Mgr. Lenka Barteková, RMS Mezzanine, a.s.
M: +421 911 812 345
E: bartekova@rmsmezzanine.cz